Eeb virtueel plaatje van het gebouw door de architect.
Eeb virtueel plaatje van het gebouw door de architect.
Een ‘overall’ view van de locatie.
Zicht op het gebouw.
Zicht op het gebouw.
De eigen tuin met terras.

Realisatie

 

Op 1 maart 2006 is Woningstichting Leyakkers uit Goirle gestart met de bouw van vier woonblokken aan de Sint Janstraat in Goirle. Van het woonblok gelegen tegenover basisschool de Wildert zijn de begane grond en eerste verdieping bestemd voor ons ouderinitiatief Wonen in Goirle.

De 12 appartementen hebben allemaal een oppervlakte van ca. 40 vierkante meter. De leeftijd van de bewoners varieert van 22 tot 30 jaar. In de 8 appartementen op de bovenverdieping van het gebouw wonen bewoners met een verstandelijke beperking. De 4 appartementen op de benedenverdieping zijn voor 4 bewoners met een lichamelijke en verstandelijke handicap. Ieder appartement is uitgerust met een eigen woon-, slaap- en badkamer en een eigen entree en keukentje.

Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals een woonkamer, keuken, badkamer en tuin. Zo kan iedere bewoner gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen maar ook echt op zichzelf wonen.
Het totale nieuwbouwproject heeft de naam Bergvenne gekregen en de woonblokken zijn ontworpen door Oomen Havermans Waltjen BV uit Ulvenhout.

Bergvenne wordt in een bouwteam ontwikkeld door Heijmans IBC Bouw, Snellen Meulemans en van Schaik en Sweegers en de Bruijn en is onder andere gerealiseerd met subsidies van Provincie Noord-Brabant.